5 preprostih korakov za vzgojo drevesa avokada iz koščice

Če vam je všeč kremast okus, potem veste, da lahko večini jedi koristi malo avokada.

In medtem ko lahko avokado kupite v večini lokalnih trgovinah, ste se morda že kdaj vprašali, kako težko bi bilo pridelati svojega. Edina slaba novica je, da lahko traja najmanj pet let, da avokadovo drevo začne obroditi sadje; ampak dobra novica je, da se lahko z enim samim rjavim avokadovim semenom, nekaj preprostimi pripomočki in razumevanjem nekaterih osnovnih nasvetov za nego naučite vzgojiti avokadovo drevo v zaprtih prostorih brez tone truda.

Berite naprej, če ste pripravljeni preizkusiti ta zabaven in poceni vrtnarski projekt – odlična dejavnost je tudi za otroke!

Potrebujete:
Avokadovo seme
Zobotrebce
Kozarec za pitje ali kozarec
Lonec za sajenje
Zemljo za lončnice

Oglejte si teh pet osnovnih korakov, da začnete gojiti svoje avokadovo drevo iz koščice:

1. Odstranite koščico avokada (brez rezanja ali lomljenja) in sperite vse ostanke. Pustite, da se posuši, nato pa vstavite 3-4 zobotrebce približno do polovice strani jame.

2. Široki konec koščice obesite navzdol v kozarec ali kozarec. Napolnite posodo z dovolj vode, da potopite spodnjo tretjino semena.

3. Kozarec postavite na toplo mesto stran od neposredne sončne svetlobe in redno menjajte vodo. Korenine in kalček naj bi se pojavili v približno 2-6 tednih. Če ne, začnite z drugim semenom.

4. Ko bo kalček visok približno 6 centimetrov, ga odrežite na približno 3 centimetre, da spodbudite večjo rast korenin.

5. Ko steblo ponovno izraste, posadite jamo v lonec, napolnjen z bogato zemljo za lončnice. Zdaj je čas, da pustite, da vaše avokadovo drevo raste, raste, raste!

 

Srečno!

 

Spletno uredništvo