Celjski policisti so v preteklem tednu obravnavali 26-letnega voznika osebnega vozila, ki je z neodgovornim in objestnim ravnanjem ogrožal sebe in ostale udeležence cestnega prometa.

Policista Policijske postaje Celje sta kršitelja, ki je imel med drugim na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu,  zaznala na območju Vojnika. Ko je zapeljal na parkirišče trgovine, sta nameravala z njim izvesti postopek, vendar ju je obvozil, trčil v eno od tam parkiranih osebnih vozil in odpeljal v smeri Višnje vasi.

Med divjo vožnjo in bežanjem pred patruljo je večkrat huje kršil cestno prometne predpise. Med drugim ni upošteval semaforjev, ogrožal pešce na prehodih za pešce, vozil z neprilagojeno hitrostjo, vozil po levi strani vozišča, z vožnjo ogrožal delavce, ki so na relaciji proti Dobrni urejali vozišče ter ogrožal nasproti vozeče voznike. Prav tako
ves čas vožnje ni upošteval znakov policistov za ustavljanje.

Tik pred Dobrno je z vozišča zapeljal na makadamski odcep in z vožnjo nadaljeval po gozdni vlaki, nato pa z vozilom obstal na razmočenem travniku.

26-letniku so vozilo zasegli, njega pa kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, po tretjem odstavku 324. člena KZ-1

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje