10. obletnica Drnovškove smrti razkrila laži in prevare?

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AJanez_Drnovsek.jpg

Te dni so bili mediji preplavljeni s spomini na pokojnega Janeza Drnovška. Zabeleženi posnetki njegove politične kariere, njegovih izjav, kot tudi njegovega načina življenja, so bili dnevno v vseh medijih.

Potem pa je naš Matej Lahovnik (znani profesor ekonomije, ki je bil nekaj časa tudi minister, zdaj pa je komentator in publicist) zapisal na twitter, da je “v zadnjih dneh neprecenljivo spremljati kako so se nekateri propadli politiki LDS poskušali prilepiti na ugled, ki ga ima v širši javnosti pokojni Janez Drnovšek”.

Temu dodaja svoje videnje še Požar, ki na podlagi Lahovnikovega twitta napiše, da je absolutni prvak te samo promocije Gregor Golubič. Doda še, da so to dokazane zgodovinske laži in prevare in pojasni:

Gregor Golubič je bil res dolgoletni sodelavec Drnovška, vendar je bil v resnici menda vse tisto, kar je Drnovšek sovražil – delal je za Milana Kučana in bil tako imenovani “Kučanov človek”.

Požar v zapisu navede primer iz knjige Padle maske, kjer je menda opisan postopek, kako so potekala vladanja tranzicijske levice iz ozadja. Menda na straneh 575 in 576 najdemo opis kako sta Kučan in Golubič prinesla naokoli Drnovška. Drnovšek je želel na mesto generalne vrhovne državne tožilke postaviti Barbaro Brezigar. Kučan in Golobič sta to preprečila in Drnovšek je na to mesto imenoval Zdenko Cerar (danes že pokojno), ki je bila mati aktualnega predsednika vlade Mira Cerarja.

Kaj si lahko ob tem mislimo? Morda bi bil že čas, da začnemo slaviti življenje in prenehamo z obletnicami smrti. Ali pa morda, da prav takšna obeleževanja obletnic naplavijo na dan resnice, ki bi jih še živeči akterji raje pometli pod preprogo.

Kakor koli – spet smo bogatejši v spoznanju, da ni vse zlato, kar se sveti in da lepe besede včasih niso izrečene zato, da bi povzele resnico, temveč so eno samo zavajanje nepoučenih.

Hvala Matej in Požar, da smo postali pozorni…

Več si lahko preberete TUKAJ!