V Sindikatu policistov Slovenije so ogorčeni!

Foto: pixabay.com

Sodišče je obravnavalo 26-letnega Iračana, ki je kot nezakonit migrant prišel v Slovenijo. Na izvozu hitre ceste H4 na Vogrskem je z nožem napadel taksista in kasneje še policista.

Tožilka Ana Radovanovič Širok je za agresivnega Iračana predlagala kazen zgolj šestih let in po prestani kazni izgon iz države za dobo pet let.

Odzval se je policijski sindikat:

“V Sindikatu policistov Slovenije smo izredno ogorčeni nad ravnanjem državnega tožilstva v navedenem primeru, saj gre za huda kazniva dejanja zoper življenje in telo, poleg tega pa v primeru policista celo za kvalificirano obliko kaznivega dejanja. Zato od vrhovnega državnega tožilca, predsednika Republike Slovenije, predsednika Vlade Republike Slovenije, predsednika Državnega zbora Republike Slovenije in predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije ter ministrice za pravosodje kot najvišjih predstavnikov države in slovenskega pravosodnega sistema vsi policisti in policistke pričakujemo takojšen javni odziv.”

Ogorčenje sindikata lahko razumemo, saj se je Iračan tudi na sodišču obnašal nespoštljivo in agresivno.

Tako je nesramno boksnil v mikrofon na pultu pred sodnikom; nakazal pljuvanje; odrival sodnega tolmača in dejal, da so vsi prisotni v njegovi službi.

Na vprašanje zakaj je storil omenjena dejanja, je dejal, da mu je to naročil bog.

Mi se sprašujemo, kako je mogoče, da je kljub temu, da se za dejanja ne kesa, dobil tako nizko kazen?

Kako je mogoče, da o izgnan samo za dobo petih let – ali sodišče meni, da mu potem ne bo več bog šepetal, koga naj še ubije ali okrade?

Napisal: Mikki