Milijonski dolgovi odpisani – vas pa lahko RTV toži že za 12 evrov neplačane položnice – in verjemite – vam bodo znesek tudi iztirjali?

Foto: Zoran Janković, Damijan Janković (STA)

V medijih danes beremo samo o tem, kako so družini Jankovič šli ponovno na roko sodniki – odpisali so 95 odstotkov dolgov in to že drugič!

Torej – odpisali so jim za 29 milijonov  dolgov. Si predstavljate koliko je to denarja? Ste že imeli kdaj v rokah vsaj milijon?

Najbrž se vam zdi primerjava med RTV naročnino in milijonskim dolgom smešna – pa ni, verjemite. Vsaj za nas ne, ki živimo iz dneva v dan in niti nimamo dovolj, da bi dostojno preživeli mesec.

Naša sodišča vedno poskrbijo, da je RTV naročnina plačana. Kako? Tako, da vam “sedejo” na vaš račun in vam poberejo vse v skladu z zakonodajo.

Zakaj pa se to ne zgodi v primeru Jankovičeve družine? Od kod jim denar, da tako razkošno živijo, če dolgujejo?

In smo spet pri nedotakljivih posameznikih in neumnih volivcih. Kako lahko volite župana našega glavnega mesta, ki porabi več kot zasluži?

Floskula: “…kar naj krade, saj imamo tudi mi nekaj od tega…” nas, v zaledju, ne prepriča več. Kaj imamo mi od njegovih 29 milijonov?

Je s svojimi milijoni zgradil kakšen vrtec; naredil kakšno cesto; zgradil kakšen blok za mlade družine izven Ljubljane?

Resno se vprašamo po pameti volivcev, ki volijo tako premožnega župana, pa ima pokazati samo nekaj tlakovanih ulic v našem glavnem mestu. Poudarjamo – našem – glavnem mestu!

V resnici ga niti ne zanimajo ljudje in njihova življenja. Zanima ga zgolj položaj, ki ga ima in je zelo donosen za njegovo družino.

In ga še kar volite?

Kako je že nekdo rekel – mesto mora imeti dušo – jo Ljubljana še ima? Vprašajte se to na naslednjih volitvah in naj vam ne bodo dovolj tlakovci. Mi iz zaledja vas opazujemo in verjemite – ni nam všeč.

Napisal: M. Lisjak