Kot direktor TEŠ se Peter Dermol ni izkazal – kot namestnik župana pa pridelal skoraj 5 milijonski primanjkljaj?

Foto: Peter Dermol (STA)

Kot smo že pisali, bodo v nedeljo v Velenju potekale nadomestne volitve za novega župana. V igri so trije kandidati:

– Peter Dermol – podžupan in vršilec dolžnosti;

– Darko Koželj, ki smo vam ga že predstavili – https://sasa-novice.si/intervju-z-darkom-kozeljem-kandidatom-za-zupana-v-mestni-obcini-velenje/

– in Benjamin Strozak.

Danes lahko v medijih beremo o Petru Dermolu, ki je bil v preteklosti tudi direktor TEŠ.  HSE ga je s tega mesta leta 2014 odpoklical menda zaradi ugotovljenih hujših kršitev delovnih obveznosti.

Po poročanju medijev naj bi šlo nekaj hudo narobe pri oddajanju poslov in pri naročanju storitev.

Dermol se je na tedanje očitke odzval in dejal, da je odločitve v zvezi s posli sprejemal kot dober gospodar. Zaradi tega je tudi zavrnil ponujeno sporazumno prekinitev delovnega razmerja, ker se mu je ta možnost zdela ponižujoča.

Kot pišejo mediji naj bi TEŠ od njega zahteval odškodnino v vrednosti 76.000 evrov – razlog za to zahtevo pa je še danes ostala skrivnost.

In kako posluje pod vodstvom Petra Dermola občina Velenje?

Pred štirimi leti je bila občina v zelenih številkah – trenutni podatki pa kažejo, da je v letošnjem letu ustvarila za kar 4,6 milijona evrov izgube.

Ker še ni konec leta se lahko te številke seveda še spremenijo – navzgor ali navzdol – to bomo pa seveda videli konec decembra.

Več si lahko preberete tukaj:

http://novice.najdi.si/predogled/novica/41ab3c8c67e52cbb8d8904d9e88e075f/demokracija-si-demokracija-si/Slovenija/Ob%C4%8Dina-Velenje-ima-izgubo-v-vi%C5%A1ini-skoraj-5-milijonov-evrov-kandidat-za-%C5%BEupana-ob%C4%8Dine-Velenje-je-bil-v-TE%C5%A0-u-odpoklican-z-mesta-direktorja